SPIRITUALITEIT IS OOK WAT VOOR JOU!

Spiritualiteit is niet slechts voor sommigen. Het is niet iets waar je wat mee hebt of niet. Spiritualiteit gaat over de universele liefde die we allemaal wensen te ervaren. Het gaat over de vrede waar we allemaal naar hunkeren, of we dit nou erkennen of niet. Spiritualiteit gaat over het volgen van het hart. Het gaat over het gehoor geven aan waar je je toe geroepen voelt. Spiritualiteit gaat over ademen. Het ademen van de liefde die ons doet leven! We kunnen wel zeggen dat we niet hoeven te ademen, maar wie houden we voor de gek? Zonder spiritualiteit, zonder liefde, hoe je het ook noemen wilt, sterven we. We sterven om te leven als zombies. Wie wil dat nou? Het is niet wat we werkelijk willen. We wensen te leven, ten volle, zonder angst en schuld. We wensen te leven zonder verdriet, woede en schaamte. Dat is waar we diep van binnen allemaal naar verlangen!

Adem in, adem in het leven. Adem uit, adem uit je angst. Laat haar oplossen, sta toe dat ze verdwijnt. Adem in, adem in liefde. Laat haar door je heen stromen. Adem uit, adem uit liefde. Adem haar weer in. Laat haar door je heen stromen. Dat ze elke cel van je lichaam mag doordringen. Laat liefde je gedachten en gevoelens
doordringen, dat is waar spiritualiteit over gaat. Dit is niet slechts voor sommigen. Zolang we dat geloven, zullen we in elk geval gedeeltelijk leven in een wereld van angst en rampspoed. Adem in en adem uit. Leef je leven zoals het bedoeld is. Noem het spiritueel of noem het anders, dat doet er niet toe. Ademhalen is niet iets wat je af en toe doet. Het is een constante levensbehoefte. Een waarvan het vervullen ervan natuurlijk is. Het ademen van liefde kan ook natuurlijk zijn. Het kan steeds natuurlijker worden. Veel natuurlijker dan verstijfd vasthouden aan angst. Dat is als het inademen van rook. Het is als het niet ten volle ademhalen. Het blijven vasthouden aan angst is niet wat ons ten goede komt. Het is alsof we niet werkelijk ademhalen. ‘Ik hoef niet te ademen?’ yeah, right…

Deze samenleving heeft een ernstig gebrek aan spiritualiteit. Een ernstig gebrek aan de ervaring van een diepere dimensie van liefde. Het is tijd om deze diepere dimensie van universele liefde weer aan te boren. Zolang we dat niet doen, zitten we met een crisis. Het is de crisis onder alle crisissen. De crisis die aan alle crisissen vooraf gaat. Het is een spirituele crisis. Het is het geloof in afgescheidenheid. Het is het geloof dat er niet genoeg is voor iedereen om een fijn leven te kunnen leiden. Dat je moet pakken wat je pakken kan om je ‘kleine ik’ te redden. ‘Spirituele crisis’ is het geen rekening houden met zowel het geheel als het individu. Het is het ontkennen van de intrinsieke waarde van ieder mens, van dieren en de natuur. Het is het ontkennen van de liefde waarin we verbonden zijn met elkaar. De universele liefde die veel dieper gaat dan bloedverwantschap, cultuur, nationaliteit of anders. Het is de ontkenning van het fundament van het leven!

De spirituele crisis kan hier eindigen! Stap voor stap! Jij kan er een bijdrage aan leveren! Vind je spirituele pad. Doe zoveel mogelijk waar jij je toe geroepen voelt. Draag bij op jouw unieke manier! Adem in het leven, adem in de liefde. Adem diep in, adem diep uit. Dit is waar spiritualiteit over gaat. Het is het ware leven!

Marlon Wong-Sioe

https://www.facebook.com/writermarlonwongsioe/notifications/?notif_id=1545071049907483¬if_t=page_user_activity


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


SPIRITUALITEIT IS OOK WAT VOOR JOU!

ARCHITECTEN VAN EEN NIEUWE WERELD: HOE BOUWEN WE EEN FANTASTISCHE MAATSCHAPPIJ?

HOOP OP EEN BETERE WERELD

CHR. FEESTEN, LIEFDE, OVERGAVE EN 'A CHRISTMAS CAROL': ESSENTIE VAN HET CHRISTENDOM

INTERNATIONALE DAG VAN DE RECHTEN VAN DE MENS: AANDACHT VOOR INTRINSIEKE WAARDE

EEN VREEDZAME SAMENLEVING: VREDESVUUR