WANNEER BEGINT DAT NIEUWE TIJDPERK?

Je vraagt je misschien af wanneer dat Nieuwe Tijdperk eindelijk begint? Wanneer vindt er nou eindelijk die grote positieve omslag plaats? Je bent in je leven veel bezig met spirituele groei. Je mediteert en gebruikt positieve affirmaties. Een keer per week ga je naar de yoga school. Je voelt jeer beter door, maar toch blijft het lastig om je weg te vinden in de huidige maatschappij.

Doordat je met spiritualiteit bezig bent, kan het zijn dat je gevoeliger wordt. Dit is iets om mee om te leren gaan. Er wordt helaas niet altijd rekening mee gehouden. Vandaag de dag lijkt het vaak alsof het er niet echt beter op wordt in de wereld. Voor sommigen reden om zich meer terug te trekken. Het gaat immers allemaal om het innerlijk proces. Als we innerlijk maar veranderen dan verandert de buitenwereld vanzelf. Met zaken zoals politiek houd je je maar niet bezig. ‘Dat heeft toch geen zin…’ Maar is dat zo?

Hoewel we allemaal onze intuïtie dienen te respecteren, zegt die van mij dat het niet verstandig is de politiek te negeren. We dienen te onthouden dat ons innerlijk, onze innerlijke wereld, direct samenhangt met onze levensenergie. En dat onze levensenergie verbonden is met die van anderen. We maken deel uit van de aarde. Dat is waar het holisme vanuit gaat. Hoe kunnen we dan denken dat we ons kunnen terugtrekken en dat op die manier alles goed komt?

Natuurlijk heeft het je terugtrekken zijn waarde. Het kan goed zijn dit soms te doen. We dienen echter niet te doen of wat er ondertussen op aarde gebeurt geen invloed heeft op ons. Wanneer het milieu wordt vervuild dan heeft dat invloed op ons. Als lucht wordt vervuild gaat dat iedereen aan. Niemand wil toch vervuilde lucht inademen tijdens een meditatiesessie in de natuur?

Hoe het met het milieu gaat, is iets waar de politiek invloed opheeft. Politici kunnen fossiele brandstoffen blijven subsidiëren of ervoor kiezen meer duurzame energiebronnen te subsidiëren en te promoten. Ze kunnen grote vervuilende bedrijven regelgeving opleggen om meer duurzaam te worden. Wat politici doen heeft invloed op jouw kwaliteit van leven. Wist je dat er maar enkele partijen zijn in de Tweede Kamer die betrekkelijk positief staan tegenover alternatieve zorg?Als het aan enkel deze partijen had gelegen dan had er nu nog op elk homeopathisch middel mogen staan waarvoor het bedoeld is. Hoezo heeft politiek geen invloed op je leven?

Het is belangrijk dat we ervan afstappen dat het ‘toch geen zin heeft om te stemmen, omdat het allemaal hetzelfde is’. Het heeft wel degelijk zin om te stemmen. Kijk eens naar wat je belangrijk vindt. Is dat een goede omgang met de natuur? Vrijheid om een geneeswijze te kiezen waar jij je goed bij voelt? Is dat een basisinkomen dat je bevrijdt van werkstress? Kijk vervolgens eens naar hoe verschillende politieke partijen denken over deze onderwerpen. Met een zoekmachine zoals Google (of misschien een privacyvriendelijker) kun je veel informatie vinden. Kijk eens op de websites van verschillende politieke partijen. Wat zijn hun standpunten? Als je echt veel van een partij wil weten kan je het partijprogramma lezen. Op partijbijeenkomsten is het als lid wellicht mogelijk om wijzigingsvoorstellen op het programma in te dienen waar dan democratisch over wordt gestemd. Gebruik je invloed ten goede. Maak liefdevol gebruik van je stemrecht. Volg je Hart en laat je verstand je hierbij helpen.

Door: Marlon Wong-Sioe

Ook te beluisteren op: https://www.youtube.com/watch?v=e03qe1o7OUI&t=2s

Als je wilt schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.marlonwongsioe.com


Zie voor meer informatie ook: https://www.facebook.com/writermarlonwongsioe/


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Ik vrees dat, dat gewoon zeer mooie dromen zijn. Zolang de mens nog in de prehistory leeft, zal daar niet veel van komen. Het enige dat de mens, op een aantal uitzonderingen na, wil is macht en geld. Het enige waar we vooruitgang in geboekt hebben is techniek. In plaats om met stenen knuppels elkaars koppen in te slaan, gebruiken we nu vuurwapens, bommen, enz. En die wapens hebben alsmaar ergere gevolgen.

En de pollitiekers. die willen maar een ding, geld in hun zakken en liefst zoveel mogelijk. En dat geld halen ze altijd bij diegenen die bijna niets hebben. De rijken laten ze altijd ongemoeid. Logisch want doen ze dat niet dan zij ze pollitieker af.

Over een paar jaar mag ik, omdat ik in een dieselwagen rij, de meeste steden niet meer in. Wat moet ik dan? Geld om een nieuwe te kopen heb ik niet.
Jean Smeyers, op 24-09-18
Dag beste Jean,

Een late reactie van mij. Ten eerste bedankt dat je mijn ideeen beschrijft als mooi. :) Ik kan me voorstellen dat je de huidige samenleving als ontmoedigend ervaart, maar als je het mij vraagt kan ze wel degelijk ten goede veranderen. En o.a. in mijn boek leg ik dus uit hoe, en hoe dat in het verleden al is gebeurd. Als je je ertoe geroepen voelt, hoop ik dat je mijn boek zult lezen en er wat aan hebt!

Alle goeds!

Marlon

WANNEER BEGINT DAT NIEUWE TIJDPERK?

ARCHITECTEN VAN EEN NIEUWE WERELD: HOE BOUWEN WE EEN FANTASTISCHE MAATSCHAPPIJ?

HOOP OP EEN BETERE WERELD

CHR. FEESTEN, LIEFDE, OVERGAVE EN 'A CHRISTMAS CAROL': ESSENTIE VAN HET CHRISTENDOM

INTERNATIONALE DAG VAN DE RECHTEN VAN DE MENS: AANDACHT VOOR INTRINSIEKE WAARDE

EEN VREEDZAME SAMENLEVING: VREDESVUUR